Zesilovač s ochranou reproduktoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce pojednává o problematice poškození reproduktoru vlivem velké výchylky membrány na nízkých kmitočtech. Základním zaměřením je návrh a konstrukce obvodu pro ochranu reproduktoru před tímto druhem poškození a následné změření jeho parametrů. Součástí práce jsou teoretické předpoklady pro optimální návrh a realizaci obvodu. V práci je obsažena kompletní konstrukce zařízení včetně napájecího zdroje a doplňkových obvodů.
The present work deals with the issue of speaker damage due to large displacement of the membrane at low frequencies. The main focus is the design and construction of the circuit to protect the speakers from this type of damage and the subsequent measurement of its parameters. The thesis includes theoretical predictions for the optimal design and implementation of the circuit. The work includes complete construction of equipment, including power supply and auxiliary circuits.
Description
Citation
PŘIBYL, L. Zesilovač s ochranou reproduktoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (předseda) RNDr. Lubor Přikryl (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Mgr. Jan Košulič (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
Proč je tzv. měkké ořezání (soft clip) lidskému sluchu příjemnější než tzv. tvrdé ořezání (hard clip)? - odpověděl částečně Jaký je rozdíl mezi obvody, které jsou v oblasti zpracování zvukového signálu označovány jako omezovač signálu (tj. speciální type tvarovače signálu) a limiter? Popište jejich funkci. - odpověděl Jak řešil periodický průběh, jak rychle zesilovač reaguje - odpověděl
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO