Hromadné generování grafických prezentací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce popisuje návrh a tvorbu systému umožňující hromadné generování vizuálních prezentací. Součástí systému jsou rovněž moduly pro vyhodnocení kvality obrázků z pohledu ostrosti či nalezení významného objektu. Vybrané a použité metody pro toto ohodnocení jsou v práci detailněji popsány, a to včetně navržených modifikací a vylepšení. Ohodnocení neostrosti je realizováno pomocí vlnkové transformace a detekce význačných objektů je provedena na základě zkoumání kontrastu v obraze. Chování těchto modulů je následně vyhodnoceno na vhodných datových sadách.
This thesis describes design and implementation of system that allows batch generation of graphical presentations. The system also includes modules for image quality evaluation using no-reference blur metric and salient object detection. Selected methods for evaluation of image quality are described in detail and implemented in corresponding chapters, including proposed modifications and changes. Blur detection is based on wavelet transform, and salient object detection is achieved by investigating image contrast. Capabilities of these modules are evaluated on suitable image datasets.
Description
Citation
SEMERÁK, J. Hromadné generování grafických prezentací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (místopředseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Do jakého systému by měly být Vámi implementované moduly zasazeny? Popište ho. Můžete znázornit jednotlivé moduly formou schématu, a u každého naznačit, jestli se jedná o: převzatý kód, reimplementaci, Vaši vlastní práci? Proč jste implementoval jak globální, tak regionální kontrastní metodu? Nebylo hned ze začátku jasné, že regionální je lepší?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO