Simulace a vizualizace letu golfového míče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá simulací a vizualizací letu golfového míče. Výsledná aplikace byla implementována s využitím enginu Unity a fyzikální knihovny PhysX. Aplikace obsahuje implementaci základní golfové aerodynamiky a pokročilou vizualizaci včetně jednoduché herní logiky. Výsledné řešení je možné použít jako součást levného golfového simulátoru. V práci je popsán teoretický úvod, existující řešení, základní fyzikální principy letu míče, návrh aplikace, tvorba hřišť a implementace. Závěr práce obsahuje experimenty s výsledným řešením a je v něm shrnut dosažený výsledek.
This diploma thesis deals with the simulation and vizualization of a golf ball flight. The final application is powered by the Unity engine and the PhysX physics library. The application includes the implementation of basic golf ball aerodynamics and advanced vizualization including simple gaming logic. The final solution can be used as a part of a cheap golf simulator. The text contains a theoretical introduction, existing solutions, basics of golf ball aerodynamics, an application design, the creation of courses and implementations. The conclusion of the diploma thesis describes experiments with the final solution and summarizes the achieved results.
Description
Citation
OPLETAL, P. Simulace a vizualizace letu golfového míče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Prof. RNDr. Mária Lucká, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vysvětlete rovnice na str. 10, např. rovnice 3.1-3.5. S jakou frekvencí je nutné počítat simulovaný pohyb míčku, aby byla simulace reálná? Čím se liší význam hodnot rozptyl a směrodatná odchylka v tabulkách 8.1 a 8.3? Čím se liší směrodatná odchylka a rozptyl? Čím se liší Váš produkt od profesionálního simulátoru? Řekněte nám více o simulaci letícího míčku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO