Optimalizace síťových úloh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V dnešní době, kdy se blížíme k úplnému vyčerpání veřejných IPv4 adres, se spoléháme na techniky, které kompletní vyčerpání alespoň oddálí. Jednou z těchto technik je překlad síťových adres. Internetoví poskytovatelé vyžadují od zařízení provádějících překlad síťových adres (NAT) nejvyšší možnou propustnost. Tato práce porovnává aplikaci NAT DPDK, která je založena na frameworku DPDK, s volně dostupnými implementacemi překladu stových adres. Součástí této práce je také rozšíření NAT DPDK o podporu Application-Level Gateway.
Nowdays, when we are running out of public IPv4 addresses, we rely on techniques that at least postpone their complete exhaustion. One of these techniques is a network address translation (NAT). Internet providers require the highest possible bandwidth from devices that perform this task. This thesis compares NAT DPDK, built on top of DPDK framework, with freely available alternatives. This work also extends NAT DPDK with Application-Level Gateway support.
Description
Citation
DRAŽIL, J. Optimalizace síťových úloh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Podle jakého klíče byly vybrány aplikační protokoly zvolené pro integraci? Kdyby jste akceleroval další protokoly, které by jste vybral a jak složité by je bylo implementovat?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO