Vizualizace datových struktur pro verifikační nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je objektově orientovaný návrh a implementace knihovny, která poskytne verifikačnímu nástroji Predator a dalším nástrojům jednotné rozhraní pro vizualizaci interních datových struktur především pro účely jejich ladění. Práce analyzuje některé vlastnosti verifikačních nástrojů Predator, Forester a CPAchecker. Knihovna poskytuje nejen grafický, ale také textový výstup ve formátu jazyka DOT. Výsledek byl otestován připojením knihovny k verifikačnímu nástroji Predator.
The aim of my bachelor thesis is an object-oriented design and implementation of a library which will provide a unified interface to a verification tool Predator and other tools for making a vizualization of data structures primarily for debuging purposes. This work analyses some qualities of the verification tool Predator, Forester and CPAchecker. The library offers not only a graphic but also a text-based output in DOT language. The result has been tested by connecting to the verification tool Predator.
Description
Citation
HOLUBEC, M. Vizualizace datových struktur pro verifikační nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Můžete shrnout jaké výhody pro verifikační nástroje (mimo nástroje Predator) poskytuje použití vámi vytvořené knihovny oproti přímému napojení na funkce Graphvizu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO