Výroba čepu s přírubou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia oboru Strojírenské technologie předkládá návrh na technologii výroby výkovku - čepu s přírubou - vyráběného zápustkovým kováním z materiálu 15 142. Výkovek bude zhotoven několika údery v dokončovací zápustce. Vzhledem k sériovosti 800 000 ks za rok a vypočítané potřebné síle posledního úderu, se výkovek bude vyrábět na protiběžném bucharu KHZ-2 o jmenovité energii 20kJ. Kovací zápustky jsou vyrobeny z nástrojové oceli 19 552 a tepelně zpracovány podle výkresové dokumentace.
The project elaborated within the Bachelor study of the branch Manufacturing technology presents a technology proposal of a forged piece - pin with a flange -madeby drop forging from material 15 142. The forged piece will be carried out by several hits in the finishing die. Regarding to the seriality, 800 000 pieces per year, and calculations of necessery strength for the last hit, the forged piece will be made on a counterblow hammer KHZ-2 with energy of 20 kJ. Forging dies are made of tool steel 19552and heat treated according to the drawing docummentation.
Description
Citation
ČERNÁ, V. Výroba čepu s přírubou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) Ing. Radek Zavadil (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka přednesla obsah své bakalářské práce. Zodpověděla dotazy oponenta. 1. Jakým způsobem jsou upnuty nástroje v bucharu? 2. Proč je v nástroji vybrání? Jak bude vyjmut výkovek? 3. Co napomáhá k vyjmutí výkovku z dutiny zápustky? 4. Zhodnoťte výhody a nevýhody lisu a bucharu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO