Vodonepropustné betonové konstrukce a předpisy pro jejich navrhování a provádění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou vodonepropustných betonových konstrukcí, jejich návrhem, výrobou a testováním vlastností dle předpisů používaných v ČR a zahraničí. Teoretická část je pojata formou rešerše o dosavadních poznatcích týkajících se vodonepropustných konstrukcí a vodonepropustných betonů. Experimentální část je zaměřena na návrh receptur betonu, vyplývajících z poznatků jednotlivých předpisů. Byl zkoumán zejména vliv různých druhů cementů a příměsi jako částečné náhrady cementu na vlastnosti vodonepropustných betonů.
This thesis covers the issues of design, production, and property testing in regards to waterlight concrete structures. The testing conducted on the properties fit in accordance to the Czech Republic and international regulations. This thesis covers the issues of design, production, and property testing in regards to waterlight concrete structures. The experimental part focused on the design of the concrete mix, which stems from previous knowledge of individual, and speific regulations. Various types of cement were particularly examined along with studying the effects of admixtures that were partially replaced by cement with propoerties of watertight concrete
Description
Citation
KŘENEK, D. Vodonepropustné betonové konstrukce a předpisy pro jejich navrhování a provádění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO