Možnosti využití lehkého kameniva z pěnového skla pojeného cementem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V rámci teoretické části bakalářské práce je řešena problematika využití lehkého kameniva z pěnového skla. Součástí práce je popis výroby, suroviny pro výrobu a především vlastnosti kameniva. Práce se zabývá možnostmi pojení a využití lehkého drceného kameniva na bázi expandovaného skla ve stavebnictví. Také je popsáno riziko alkalicko-křemičité reakce v kombinaci s cementem. V praktické části jsou ověřeny možnosti aplikace a vlastnosti cementového kompozitu s lehkým kamenivem z pěnového skla.
In the theoretical part of bachelor thesis are findings about use of lightweight aggregate from foam glass. Part of this work is a description of production , raw materials for production , and especially the properties of aggregates. The work deals possibilities of interconnection and the use of foam glass aggregates in building industy . There is describe a risk of alkali-silica reactions in combination with cement. In the practical part are verified application possibilities and properties of cement composite with lightweight aggregate foam glass .
Description
Citation
JAHN, J. Možnosti využití lehkého kameniva z pěnového skla pojeného cementem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO