Studie splavnění Odry v úseku Ostrava - státní hranice s Polskem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou splavnění řeky Odry z Ostravy ke státním hranicím s Polskem. Je zde popsán vývoj vodní dopravy v Evropě, současný stav vodních cest v České republice a provedeno srovnání vodní, silniční i železniční nákladní dopravy. Další části práce se zabývají historickým vývojem Oderské vodní cesty, její trasou a dopravní kapacitou. Poslední část práce je věnována hydrologickým a splaveninovým poměrům řeky Odry po realizaci splavnění.
This bachelor's thesis deals with the problem of navigability of the Odra River from Ostrava to the Polish state border. The development of the European waterway transport together with the current condition of Czech waterways is described and a comparison of water, road and railway cargo transport is made. The next parts of the thesis deal with the historical development of Odra waterways, its route and transport capacity. The last part of the thesis is devoted to hydrological and bed-load ratio of the Odra River, after realization navigability.
Description
Citation
HALAŠKA, O. Studie splavnění Odry v úseku Ostrava - státní hranice s Polskem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO