Návrh směsi typu asfaltový beton s obsahem R - materiálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh a zkoušení asfaltové směsi typu asfaltový beton s obsahem R-materiálu. Teoretická část se věnuje problematice používání R-materiálu v asfaltových směsích vyráběných za horka, jedná se zejména o specifika během návrhu a výroby asfaltové směsi. Dále jsou uvedeny informace týkající se funkčních vlastností asfaltových směsí a vlivu R-materiálu na ně. Praktická část popisuje návrhy a provádění zkoušek na směsích ACO 11+ a ACO 11+ s 50% R-mat. Za účelem porovnání navržených směsí byly provedeny nízkoteplotní vlastnosti dle ČSN EN 12697-46 a tvorba trhlin pomocí jednoosé zkoušky tahem dle ČSN EN 12697-46.
Bachelor thesis is focused on the design and testing of asphalt mix type asphalt concrete containing R-material. The theoretical part is dedicated to the RAP in asphalt mixtures produced by hot, in particular the specifics during design and manufacture of asphalt mixture. Next there is introduced further information relating to the functional characteristics of asphalt mixtures and the influence of R-material on them. The practical part describes the designs and testings on mixtures ACO 11+ and 11+ 50% RAP. In order to compare the proposed mixtures were carried out tests of low thermal attributes according to ČSN EN 12697-46 and cracking using uniaxial tensile test according to ČSN EN 12697-46.
Description
Citation
KUČEROVÁ, M. Návrh směsi typu asfaltový beton s obsahem R - materiálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO