Experimentální ověření nanášení práškových plastů s návrhem technologické dispozice lakovny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá experimentálním ověření nánosu práškových plastů na zadaný dílec s návrhem technologické dispozice lakovny. Součástí práce je i zjišťování nejvhodnější barvy, která by splňovala požadavky zadané podnikem jako je elektrická pevnost nebo dostatečná tloušťka povlaku. Pro zvolenou technologii je vypracován technologický projekt. V závěru diplomové práce je provedeno technicko-ekonomické zhodnocení celého projektu, zejména zaměřené na efektivnost investice do nového strojního vybavení a dobu návratnosti.
This thesis deals with an experimental verification of powdered plastics coating on a component with a painting shop layout. Part of this thesis is looking for the best kind of a paint which meets the wishes from the company such as specific dielectric strength or cladding thickness. The selective variation is drown up into the technological project. At the end of the thesis there is a technical-economical evaluation of the project, focusing mainly on the efficiency of the investment in new mechanical equipment and on the economic return.
Description
Citation
DOKOUPILOVÁ, D. Experimentální ověření nanášení práškových plastů s návrhem technologické dispozice lakovny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (předseda) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Evžen Vyplašil, CSc. (člen) prof. Ing. Rudolf Foret, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Diplomantka seznámila komisi s experimentální části a závěry diplomové práce. Zodpověděla připomínky a dotazy oponenta. Dotazy komise k DP: Proč při vyhodnocování barev jsou různé rozměry vzorků? Vliv tloušťky a tvaru předmětu na dobu ohřevu. Rozdíl prášková barva a práškový plast? Co je elektrická pevnost? Jak se měří přilnavost povlaku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO