Ekonomicko - energetická analýza pasivního domu v závislosti na rekuperační jednotce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem práce je podrobné ekonomické vyhodnocení instalace a provozování různých druhů rekuperačních jednotek v rodinném domě v porovnání s klasickým systémem energetického hospodářství (jednoduché větrání okny, vytápění ústředním topením). Ekonomické vyhodnocení je provedeno výpočtem diskontované doby návratnosti na základě předpokládané úspory nákladů na energii v jednotlivých letech provozu a počátečních investičních nákladů. V rámci práce jsou také zvažovány finanční zdroje vč. kotlíkové dotace.
The aim of this thesis is a detailed economic evaluation of the installation and operation of passive house heat recovery units respectively in terms of energy savings resulting and the financial advantages of systems. The overall analysis is focused on the comparison of the most frequently used conventional energy management system (simple ventilation windows with the central heating based on a gas or electric boiler) with the heat recovery unit. In this work they are also considered financial resources including the “Kotlíková dotace”
Description
Citation
HANUS, D. Ekonomicko - energetická analýza pasivního domu v závislosti na rekuperační jednotce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO