Zatížení mostních konstrukcí vyvolané působením vody a vodou nesených předmětů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této práce je výčet a rozbor metod použitelných pro výpočet zatížení na mosty od vody a vodou nesených předmětů. Jedná se o hydrodynamické zatížení, zatížení od zachyceného spláví a zatížení od nárazu jednotlivých vodou nesených předmětů a jejich shluků. Součástí je zhodnocení současného stavu, teoretický rozbor a vzorové výpočty na konkrétním betonovém mostě s vyhodnocením použitelných metod.
The subject of this thesis is the enumeration and analysis methods applicable to the calculation of loads on bridges from water and water-borne objects. It involves a hydrodynamics loads, loads from captured debris and from impacts of the individual water-borne objects and their clusters. It includes an assessment of the current situation, the teoretical analysis and model calculations on the concrete bridge with the evaluation of usable methods.
Description
Citation
ŘEZNÍK, J. Zatížení mostních konstrukcí vyvolané působením vody a vodou nesených předmětů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO