Možnosti uplatnění lehkých autoklávovaných materiálů na silikátové bázi při zateplování stavebních konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se věnuje problematice zateplování stavebních konstrukcí s využitím pórobetonu na silikátové bázi s objemovou hmotností do 200 kg/m3. V teoretické části jsou zpracovány poznatky o tepelné ochraně budov a tepelně-izolačních materiálech. Následně jsou rozděleny zateplovací systémy. Podrobně je popsána výroba pórobetonu a jeho vlastnosti. V bakalářské práci byly zhodnoceny možnosti uplatnění materiálu. Ten se ukázal jako vhodný například pro výrobu izolačních předstěn, izolací základových desek nebo kompozitních obvodových panelů. V praktické části byly zjišťovány hodnoty fyzikálních a mechanických vlastností výrobku z pórobetonu. Výsledky zkoušek ukázaly, že lze výrobek použít jako alternativu ke standartním zateplovacím systémům. Součástí praktické části pak bylo také porovnání nejrůznějších zateplovacích materiálů na současném trhu. V závěru práce je poté provedeno celkové zhodnocení, které zahrnuje celkové poznatky a zjištěné výsledky.
This bachelor´s thesis deals with the issue of thermal insulation for building structures using autoclaved aerated concrete on silicate based with density up to 200 kg/m3. The theoretical part presents the knowledge of the thermal protection of buildings and thermal insulation materials. Thereafter are distributed insulation systems. Production of aerated concrete and its properties is described in detail. In thesis were evaluated possibilities of use this material. The materiál is proved to be suitable for the production of thermal insulating wall, insulated foundation slabs or composite external panels. In the practical part were find out the values of physical and mechanical properties of aerated concrete product. Test results showed that the product can be used as an alternative to standard insulation systems. Component of the practical part was also to compare various insulation materials on the present market. In the conclusion is performed an overall assessment that includes the overall findings and the results.
Description
Citation
NOVÁK, J. Možnosti uplatnění lehkých autoklávovaných materiálů na silikátové bázi při zateplování stavebních konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO