Komenského mapa Moravy - historie, vývoj, současnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce popisuje historii a vývoj Komenského mapy Moravy, její jednotlivé rytiny a deriváty. Následuje rozbor mapy a interpretace jednotlivých prvků obsahu mapy. Dále je provedeno hodnocení přesnosti a znakové zaplněnosti vybraného tisku Komenského mapy Moravy z roku 1627 jak vzhledem k Základní mapě České republiky, tak vzhledem k soudobým historickým mapovým dílům. Na závěr je pojednáno o vědecké bibliografii zmiňující Komenského mapu Moravy a také o dostupnosti mapy v digitální a analogové podobě.
This Bachelor's thesis describes the history and development of Comenius map of Moravia, its engravings and derivatives. Then is performed analysis of map and interpretation of individual elements of the content map. Furthermore is performed a precision and number of map symbols on the selected Comenius map of Moravia from 1627, both to Zakladní mapa České republiky, so to contemporary historical maps. Finally, it discusses the scientific bibliography referring to the Comenius map of Moravia and availability of maps in digital and analog form.
Description
Citation
GIEMZA, L. Komenského mapa Moravy - historie, vývoj, současnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO