Posouzení přínosu rekonverze z hlediska hodnoty církevního objektu ve vybrané lokalitě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá rekonverzí církevního objektu ve vybrané lokalitě. Na začátku jsou v práci popsány církevní objekty a jejich vliv na okolí, struktura římskokatolické církve a vývoj církevního majetku v průběhu historie. To je doplněno o základní pojmy a možné postupy oceňování kulturních památek. V praktické části se zabývám rekonverzí církevního objektu, konkrétně klášterem dominikánů ve Znojmě. Na základě analýzy Znojma a kláštera došlo k navržení možných využití kláštera. Z nich byly vybrány dvě varianty, které byly porovnány. Z těchto dvou variant byla zvolena jedna jako nejvhodnější možnost pro další využití.
The thesis focus on the reconversion church building in the selected location. At the beginning of the work described church buildings and their influence on the surrounding, the structure of the Roman Catholic Church and the development of church property during the history. This is complemented by theoretical terms and possible methods of valuing cultural monument. The practical part deals with the reconversion church building, specifically the Dominican monastery in Znojmo. Based on an analysis of Znojmo and monastery was suggesting possible use of the monastery. Of these, two variants were selected and were compared. Of these two options, one was chosen as the most suitable option for future use.
Description
Citation
STRNKOVÁ, M. Posouzení přínosu rekonverze z hlediska hodnoty církevního objektu ve vybrané lokalitě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Posouzení přínosu rekonverze z hlediska hodnoty církevního objektu ve vybrané lokalitě. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala výborně. Na otázky komise odpověděla výborně. Zodpověděla otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO