Vliv provedení zateplení bytového domu na výdaje spojené s provozem této nemovitosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tématem diplomové práce „Vliv provedení zateplení bytového domu na výdaje spojené s provozem této nemovitosti“ je návrh a posouzení čtyř variant zateplení obálky budovy. Diplomová práce se zabývá posouzením stávajícího návrhu obálky bytového domu společně s navržením alternativních variant s důrazem na snížení nákladů na vytápění. V první části jsou popsány druhy budov podle potřeby tepla na vytápění a výčet různých variant tepelně-izolačních materiálů. Druhá část práce je věnována konkrétnímu bytovému domu v Ústí nad Labem, pro nějž jsou navrženy čtyři varianty zateplení. Práce obsahuje tepelné posouzení původního stavu bytového domu a následně tepelné posouzení po provedení zateplení. Jsou zjištěny náklady na realizaci navrženého zateplení společně s náklady na provozování bytového domu. V závěru práce je zhodnocena doba návratnosti jednotlivých variant zateplení.
The topic of the diploma thesis „The impact of executing new thermal insulation on a apartment building on the expenses associated with its operation “ is a draft and appraisal of four variants of thermal insulation of the building. The thesis deals with the assessment of the current proposal for apartment building envelopes along with proposing alternative plans with emphasis on reducing heating costs. The first section describes the types of buildings according to heating demand and a list of different variants of thermal insulation materials. The second part is devoted to a specific apartment building in the Ústí nad Labem for which there are designed in four variants of insulation. The work includes thermal assessment in original condition and the assessment of new condition modified by adding thermal insulation. Through research will bedetermined price of implementation of proposed insulation options together with the costs of operation of the apartment building. In conclusion, the diploma thesis evaluates the payback period of insulation.
Description
Citation
MACHOVÁ, P. Vliv provedení zateplení bytového domu na výdaje spojené s provozem této nemovitosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Vliv provedení zateplení bytového domu na výdaje spojené s provozem této nemovitosti. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala velmi dobře. Na otázky komise odpověděla velmi dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO