Návrh vhodné varianty financování vozového parku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou současného stavu vozového parku ve společnosti ABB s.r.o. a návrhem vhodné varianty jeho financování. V diplomové práci jsou uvedena základní teoretická východiska týkající se způsobů financování majetku a jsou uvedeny účetní a daňové aspekty leasingového financování. Další část se zabývá analýzou současného stavu a financování vozového parku. Je provedena analýza vybraných leasingových společností a jejich nabídek finančního a operativního leasingu. V návrhové části jsou porovnány jednotlivé varianty leasingového financování a na základě vyčíslení celkových měsíčních nákladů spojených s danou variantou a s přihlédnutím k účetním a daňovým aspektům je navržena nejvhodnější varianta financování, která umožní snížit náklady na vozový park společnosti ABB s.r.o. a zefektivnit jeho správu.
The master‘s thesis concerns an analysis of the current estate of the company car fleet in the company ABB Ltd. and with a proposal of an appropriate method of its funding. The thesis considers the theoretical base of funding methods and account and tax aspects of lease funding. In the next part the current estate and current funding is analysed. Chosen leasing companies and their offers of financial and operational leasing are examined. In the suggestions part different methods of lease funding are compared. The monthly costs of each method of funding are reckoned and the appropriate method is suggested considering account and tax aspects. This method will decrease the costs of the company car fleet and will increase the efficiency of its controlling.
Description
Citation
TRHLÍKOVÁ, J. Návrh vhodné varianty financování vozového parku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Drahomíra Pavelková, Dr. (předseda) prof. Ing. Petr Němeček, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO