Tržní oceňování podniku jako podklad pro strategická rozhodnutí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce stanovuje tržní hodnotu společnosti CENTA, spol. s r.o pro účely strategického rozhodnutí. Jako stěžejní je použita metoda výnosová, která je doplněna metodou majetkovou. První část práce obsahuje strategickou, finanční a SWOT analýzu. Dále jsou aplikovány konkrétní oceňovací metody. Závěrem je výrok o hodnotě společnosti k 31.12.2006.
The thesis assesses market value of company CENTA, spol. s r.o. for strategic decision purposes. The crucial method is income-based valuation method, which is assisted by asset-based valuation method. The first part of the thesis includes strategic, financial and SWOT analysis. Afterwards particular valuation methods are applied. In conclusion statement of value as at 31.12.2006 is reported.
Description
Citation
PROCHÁZKA, T. Tržní oceňování podniku jako podklad pro strategická rozhodnutí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
Ing. František Bednář (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Luděk Mikulec, CSc. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO