Optimalizace komumikačních protokolů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou inteligentní domácnosti, analyzuje existující řešení a zaměřuje se na systém vyvíjený ve spolupráci s FIT VUT v Brně. Důraz je kladen na popis klientské aplikace pro ovládání a monitoring systému chytré domácnosti. Dále jsou v práci rozebrány základní teoretické poznatky z oboru internetové komunikace, které úzce souvisí se zmíněnou problematikou. Jádrem práce je návrh komunikačního protokolu mezi serverem a mobilním zařízením. V neposlední řadě práce obsahuje také popis implementace síťové vrstvy na straně koncového zařízení používající tento protokol. Poslední část práce je věnována testování a vyhodnocení finálního řešení.
This thesis deals with smart home issue, analyzes existing solutions and is focused on the system that is developed in collaboration with FIT VUT in Brno. The emphasis is on the description of client application for control and monitoring of smart home system. Furthermore, the work discussed base theoretical knowledge from internet communication field, which is closely related to these issues. The core of the work is to design a communication protocol between the server and a mobile device. Finally, the work also includes a description of a network layer at the device using this protocol. The last part is devoted to testing and evaluation of the final solution.
Description
Citation
BUNO, P. Optimalizace komumikačních protokolů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Rybička, Dr. (člen)
Date of acceptance
2015-08-26
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO