Umělé srdce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednává o umělém srdci člověka, které je v říši živočichů nejsložitější. Avšak práce zachycuje evoluční vývoj srdcí bezobratlých živočichů i obratlovců. U lidského srdce je kladem důraz na mechanické vlastnosti, které jsou důležité pro návrh jak umělých chlopní, tak i umělých srdcí. V poslední řadě jsou zhodnoceny výsledky měření reálného modelu umělého srdce.
Bachelor’s thesis discusses about artificial heart of human, which is the most complicated in animal world. But the thesis collects an evolutionary development of hearts invertebrates and hearts vertebrates. Human heart puts emphasis on mechanical properties, which are important for design of artificial valves and hearts. Finally, results are measuring the real model of an artificial heart.
Description
Citation
ČÁPOVÁ, L. Umělé srdce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Dr. Ing. Lumír Hružík (předseda) prof. Ing. František Pochylý, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Habán, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Haluza, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Čermák, CSc. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka seznámila komisi s obsahem BP na téma Umělé srdce formou názorné prezentace, ve které se věnovala popisu konstrukce srdce a oběhového systému různých živočichů od hmyzu přes ryby, savce a končila člověkem. Popsala složení krve a její vlastnosti. Na závěr se věnovala umělým náhradám srdečních chlopní a celého srdce. Následovalo čtení posudků vedoucího a oponenta BP. Studentka zodpověděla připomínky oponentky. Následovala širší diskuze s komisí. Studentka reagovala na všechny položené dotazy načež předseda komise poděkoval za obhajobu a tuto část ukončil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO