Kotle na biomasu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá kotli na biomasu a biomasou samotnou jako obnovitelným zdrojem energie. První část nás seznamuje nás s obnovitelnými zdroji energie, zabývá se samotnou biomasou a dále výrobou paliva z biomasy. Druhá část popisuje kotle na biomasu. Dále uvádí možnosti vytápění, které nám umožňuje využít dnešní trh. Zabývá se hlavně možnostmi vytápění biomasou a porovnává, který kotel na dané palivo je nejekonomičtější. Výpočtová část je zaměřená na porovnání kotlů na biomasu s kotlem na zemní plyn z ekonomického hlediska.
This bachelor´s thesis concerns with the biomass boilers and the biomass as a renewable source of energy. The first part informs us about renewables sources of energy, concerns with biomass and with production of fuel from biomass. The second part describes the biomass boilers. Bellow it shows the possibillities of heating, which the todays market is able to offer us. It mainly deals with the posswibillities of haeting of biomass and compares the most economical boiler, which is used for different fuel. The calculating part is specialized in comparing of biomass boilers with gas boiler from economical standpoint.
Description
Citation
NETOPILOVÁ, P. Kotle na biomasu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a ekologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc.Ing. Jaroslav Krbek, CSc. (místopředseda) doc.Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Stanislav Kraml (člen) Ing. Jaroslav Šťáva (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO