Aplikace pro hodnocení kvality pokrmů na iOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci se zabývám tvorbou aplikace pro mobilní platformu iOS, která je součástí studentského projektu zabývajícího se hodnocením kvality pokrmů ve stravovacích zařízeních. Popisuji cestu aplikace od návrhu přes implementaci uživatelského rozhraní a aplikační logiky až po závěrečné testování na skupině uživatelů. Předně se zabývám návrhem rozhraní a jeho testováním. Při návrhu a vývoji jsem postupoval podle metodiky prototypování, se kterou čtenáře také seznamuji. Výsledná aplikace mimo jiné poskytuje uživateli efektivní přístup k hodnocení a komentářům jednotlivých pokrmů, dále je umožňuje vytvářet, hodnotit, komentovat či přidávat další užitečné informace. Uživatelské rozhraní respektuje prostředí a situaci tak, aby byl uživatel co nejméně zatížen a zdržován aktivním používáním aplikace. Čtenáři tato práce přináší aktuální pohled na vývoj mobilních aplikací, jejichž trh v posledních letech prudce roste.
In this thesis I deal with development of mobile application for iOS platform which is part of ''food quality rating in catering facilities'' student project. I am describing a journey starting from interface design through implementation details about user interface and application logic to final evaluation of this application. Design of interface and evaluating is my main point of interest. I have followed prototyping methodology throughout the development with which I also acquaint the reader. User can effectively get access to rating and comments of dishes with this application. It is also possible to create, rate, comment and add useful information about the dish. User interface respects environment and situation in that way the user is not distracted and disturbed when using the application actively. The thesis brings to the reader current view of the development of mobile applications whose market has grown in recent years rapidly.
Description
Citation
BOBÁK, P. Aplikace pro hodnocení kvality pokrmů na iOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Lze vyhledat restaurace v okolí jiného bodu, než je momentální pozice? Toto může být velice časté užití (plánuji k večeru někde být a hledám podnik, kam se pak uchýlit). K čemu slouží graf návštěvnosti (Obr 3.7 vpravo dole), když nemá popsanou svislou osu? Odečítat jednotlivé hodnoty dotyky a z nich si rozsah osy rekonstruovat je nepohodlné (NB když prst při dotyku zakrývá miniaturní číslovku).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO