Administrativní budova v Brně, stavebně technologická příprava stavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomovou práci jsem zpracoval na základě poskytnuté projektové dokumentace ke stavebnímu povolení na administrativní komplex dvou 4. podlažních identických budov, které od 1. nadzemního podlaží protíná vnitřní atrium. Budovy se nachází v areálu CTZone Brno na ulici Masná. Budovy jsou koncipovány tak, že v přízemí se nachází garáže pro osobní vozidla a prostory k maloobchodnímu pronájmu a v nadzemních patrech jsou kancelářské prostory vyhrazené pro pronájem. Objekty jsou založeny na systému plovoucích pilot prováděných metodou CFA, na které navazuje montovaný železobetonový skelet. Opláštění je tvořeno kombinovaným systémem hliníkových oken, lícového zdiva a plechu vynesených na systému nerezových konzol. Zastřešení objektů je provedeno systémem plochých střech, přičemž zastřešení atria slouží jako pochůzí střecha. V garáži je navržena drátkobetonová deska opatřená vsypem pro větší odolnost. Vnitřní dělící příčky a stěny jsou provedeny z pórobetonových tvárnic. Práce se zabývá zpracováním stavebně technologické přípravy stavby a obsahuje technickou zprávu, koordinační situaci stavby se širšími vztahy dopravních tras, časový a finanční plán, studii realizace hlavních etap, projekt zařízení staveniště, návrh strojů, technologický předpis, kontrolní a zkušební plán, položkový rozpočet, porovnání dvou konstrukčních řešení hrubé vrchní stavby a patřičnou výkresovou dokumentaci.
Thesis I worked on a project basis provided the building permit for an office complex of two identical fourth storey buildings which from the first storey intersects the inner atrium. The buildings are located within the CTZone Brno in the street Masna. The buildings are designed so that the ground floor is a garage for cars and retail space for rent and above-ground floors are reserved for office space lease. Objects are based on a floating pile conducted by the CFA, which builds prefabricated concrete skeleton. The cladding is formed by a combined system of aluminum windows, masonry face and sheet plotted on a system of stainless steel brackets. Roofing of buildings is done running flat roofs, the roofing of the atrium serves as a walkable roof. The garage is designed bearing slab plate fitted topping for added durability. Internal Partition Walls and walls are made of aerated concrete blocks. Thesis deals with construction technological preparations for the construction and contains a technical report, coordinating the situation buildings with wider relationships routes, time and financial plan, study the implementation of the main stages, the project site equipment, design tools, technological regulation, inspection and test plan, itemized budget, comparing two designs rough superstructure and appropriate drawings.
Description
Citation
SOKOLA, J. Administrativní budova v Brně, stavebně technologická příprava stavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realizace staveb
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO