Větrání budov s téměř nulovou spotřebou energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá systémy větrání v domech s téměř nulovou spotřebou energie. Práce je zaměřena především na kvalitu vnitřního prostředí a skládá se ze tří částí. První je teoretická část, kde jsou uvedeny právní předpisy a vyhlášky stanovující požadavky na nulové stavby, dále jsou zde popsány faktory ovlivňující kvalitu vzduchu v interiéru a přestaveny navrhované systémy. Ve druhé části se zabývám produkcí a transportem částic ve vnitřním prostředí budov a to přímo nZEB budově. Závěrečná část je zaměřena na návrh komunitního centra Skála, nové budovy která by měla splňovat nZEB standart, pro městskou část Nový Lískovec.
Diploma thesis is focus on ventilation systems in Zero energy building and indoor air quality. Whole thesis has three part. First is about theory, where you can find law regulations and standards connected wit nZEB, factors influence IAQ and introduced ventilations systems. Second part is focus on particles transport in buildings like a nZEB and in heat recovery units. Last part of the thesis shows own design of the nZEB for Nový Lískovec.
Description
Citation
FOJTÍK, P. Větrání budov s téměř nulovou spotřebou energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO