Technická zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Téma diplomové práce je zaměřené na technické zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou energie. Konkrétně se jedná o starší objekt ze 70. let minulého století sloužící pro sportovní a kulturní účely. K objektu je připojeno restaurační zařízení. Úvodní část je věnována technickému zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou energie, jaké jsou druhy, použití a vhodné zapojení do soustavy tak, aby byl provoz, co nejšetrnější. Druhá část řeší četnost fotovoltaických panelů v soustavě z hlediska ekonomické bilance. V poslední části je řešeno zapojení fotovoltaických panelů do soustavy.
Master´s thesis is focusing on zero energy building with technical equipment. The building was built in 70. decade of last century. It has been using for sport and cultular events until these days. Restaurant was connected to sport hall. First part is focusing on zero energy building and technical equipment, their using, combination and optimal connecting in systém. Second part solving how many fotovoltaic panels must be in the system to reching economic advantage. In third part is solving how to connecting fotovoltaic panels to the system.
Description
Citation
ŠŤASTNÝ, R. Technická zařízení budov v budovách s téměř nulovou spotřebou. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO