Vývoj systémů zděných konstrukcí s použitím v záplavových oblastech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se věnuje systému zděných konstrukcí s použitím v záplavových územích. Náplní práce je provedení literární rešerše v oblasti záplav, zmapování zatížení zdiva při povodních, vysoušení po průchodu povodňové vlny a řešení vodonepropustnosti konstrukce tak, aby nedošlo k její degradaci a destrukci. Stěžejní částí práce je návrh systému zdiva, s čímž souvisí hydrofobizace jednotlivých prvků, technologie výstavby tak, aby byla zajištěna odolnost při povodni. Součástí práce je praktické ověření funkčnosti komplexního návrhu pro zajištění co nejmenší nasákavosti konstrukce.
Thesis describes the system of masonry structures in floodareas. It is based on liteature review of floods, mapping mansonry load during floods, dyinig after the passage of the flood wave solutions and water impermeability construction to prevent degradation and destruction. The main part is the design of the wall, which connectes hydrophobic individual elements of construction to provide resistence during floods. The diploma thesis includes practical verification of the functionality of a complete proposal to ensure the smallest possible water absorption caúitaly of the structure.
Description
Citation
FABIÁNKOVÁ, A. Vývoj systémů zděných konstrukcí s použitím v záplavových oblastech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO