Dopravně-urbanistické řešení Černé louky v Ostravě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce si klade za cíl vytvořit dopravně urbanistickou studii, která povede k zatraktivnění celé oblasti, ať už pro stálé či migrující obyvatelstvo, převede dopravu tak, aby co nejméně kolidovala s návštěvníky centra, ale zároveň zachovala jeho dobrou dostupnost a podpoří rozvoj pěších a cyklistických tras v návaznosti na okolní území. Dopravně-urbanistické řešení bude pracovat s územním plánem a studií města Ostravy a zároveň zohlední výsledky architektonicko-urbanistických soutěží a studií na danou lokalitu. Důraz bude kladen na vytvoření ekonomicky rozumného řešení s návazností na budoucí vývoj lokality, etapizaci výstavby a rychlou realizaci.
This work aims to create transport–urbanism study which will lead to the improvement of attractivity of the whole region, whether for permanent or migrant populations, converts the traffic so that the least interfere with visitors of the city center while retaining its good accessibility, supports the development of pedestrian and cycling routes in context of the surrounding area. Traffic-urban solution will work with the master plan of Ostrava city and also take into account results of performed architectural and urban design competitions of a city in the area of interest. Emphasis will be placed on an economically resonable solution with connection to the future development of the site, construction phasing and quick implementation.
Description
Citation
SLOWIK, J. Dopravně-urbanistické řešení Černé louky v Ostravě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO