Střední odborná škola stavební Ústí nad Orlicí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce řeší stavbu areálu Střední odborné školy stavební v Ústí nad Orlicí se zaměřením na hlavní budovu z areálu. Škola se bude nacházet v okresním městě Ústí nad Orlicí, v městské části Štěpnice, jedná se o rozvíjející část na okraji města. Objekt bude sloužit jako středoškolské odborné vzdělávací zařízení, s kapacitou 360 studentů a 20 učitelů a 10 jiných zaměstnanců. Hlavní budova střední školy je navržena jako zděná třípodlažní, svým tvarem připomíná písmeno T s menším výběžkem ve stojině. Budova je zastřešena jednoplášťovou plochou střechou s extenzivní výsadbou. Objekt je vyzděný z konstrukčního systému POROTHERM zdivem s přesných tvárnic pro tenké spáry. Stropní konstrukci nad jednotlivými podlažími tvoří stropní dutinové předpjaté panely Spiroll od firmy GOLDBECK, pod stropní konstrukcí je potom zavěšený SDK podhled. Nad hlavním vstupem tvoří stropní konstrukci ŽB křížem vyztužená deska. Dominantu této stavby tvoří přednášková aula se stupňovitým pódiovým schodištěm, z vnější strany je obložena z cihelných pásků Klinker. Stavba je uzpůsobena pro bezbariérové užívání. Práce obsahuje dokumentační a výkresovou část, která je zpracována jako prováděcí dokumentace.
This thesis solves the construction area of High school building in Ustí nad Orlicí deals with the main building of the complex. The High school will be located in the district town of Ustí nad Orlicí, in the district on Štěpnice, this is a developing area on the outskirts of town. The building will serve as a high school facilities, with a capacity of 360 students and 20 teachers and 10 other staff. The main building of High school is designed as a three-storey building, its shape resembles the letter T with a smaller spur of handstand. The building is roofed single-roof with vegetative planting. The building is built of structural system POROTHERM masonry blocks with precise thin cleft. Ceiling design floors form the hollow prestressed ceiling panels Spiroll from Goldbeck over the main entrance consists of reinforced concrete ceiling construction cross reinforcement plate, then the ceiling structure made of suspended ceiling drywall. Dominating the lecture hall buildings form a stepped podium staircase and from outside the auditorium finish of brick strips Klinker, located above the main entrance to the building. The building is adapted for wheelchair use. Work includes documentation and drawing part, that is handled as a detailed documentation.
Description
Citation
KOVAŘÍČEK, J. Střední odborná škola stavební Ústí nad Orlicí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO