Návrh regulátorů pro regulované soustavy s velkými časovými konstantami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámení se s návrhem vhodných spojitých regulátorů pro regulované soustavy. Je zde uveden stručný přehled nejpoužívanějších metod. Vybrané metody jsou detailněji popsány a aplikovány na čtyřech konkrétních soustavách s různými časovými konstantami. Vypočtené hodnoty jsou dále zpracovány v programu MATLAB – Simulink. Výsledné hodnoty jsou v závěru vyhodnoceny a porovnány s ohledem na kvalitu a přesnost regulace.
This bachelor thesis aims to present a design of convenient continuous action controllers for plants. A brief summary of methods of design mostly in use is listed in the work. Selected methods are presented with more detailed description and are applied on four particular systems with different time constants. Furthermore the calculated values are being processed using MATLAB - Simulink program. The final readings are evaluated and compared with respect to the quality and precision of the regulation.
Description
Citation
OMELKA, V. Návrh regulátorů pro regulované soustavy s velkými časovými konstantami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (předseda) doc. Ing. Petr Kočí, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Jindřich Klapka, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Houška, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Roupec, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO