Ověření technologie BioSealing metodou EIS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá ověřením technologie BioSealing metodou elektrické impedanční spektrometrie. BioSealing je inovativní metoda sanace zemních těles, která k utěsnění průsaku využívá stimulace bakteriální aktivity zeminy. Metoda byla vyvinuta v Nizozemí a v letech 2015 a 2016 byla poprvé aplikována v podmínkách České republiky, a to na vodním díle Hornice. Zemní hráz vodního díla byla v tomto období monitorována rovněž metodou elektrické impedanční spektrometrie aparaturou s přístrojem Z-metr IV a naměřená data jsou zpracována a posouzena v této diplomové práci.
Diploma thesis is dealing with recognition of Biosealing technology using electrical impedance spektrometry method. BioSealing is an innovative method of soil body reconstruction, which uses stimulation of soil bacterial activity to seal the leakage. The method was developed in the Netherlands and it was used in conditions of the Czech Republic in years 2015 and 2016 on the Hornice water work. This earth dam was monitored by electrical impedance spectrometry by apparatus with device Z-meter IV in this period and the data are processed and assessed in this diploma thesis.
Description
Citation
FRÁNKOVÁ, H. Ověření technologie BioSealing metodou EIS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO