Dostavba městského bloku Studie dostavby městského bloku mezi ulicemi Koliště, Cejl a Vlhká

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zanedbané místo a současně lukrativní lokalita vzhledem k těsné blízkosti historického jádra má velký potenciál rozvoje. V urbanistické části se práce zabývá rozvojem území a revitalizací jeho okolí. Uvažuje se zde dostavba městkých domů s pěším propojením ulic Koliště a Vlhké. Architektonický návrh pak reaguje na nedostatek občanské vybavenosti v Brně-Zábrdovicích. V ulici Koliště je navržena budova sportovně-kulturního centra, která by svou funkcí mohla navrátit život upadajícímu okolí. Tato budova je možnou odpovědí na otázku jak přilákat do této lokality nové lidi a pozvednout tak celkovou kvalitu městského prostředí. V ulici Vlhké je navrženo co-housingové bydlení s parterem, které reaguje na současné trendy. Elementární studia pro singles nebo páry jsou obohaceny o společné prostory.
The neglected place and the lucrative location at the same time. Acording to the neighborhood of the city center, the place has a big potential of development. In the part of urban planning this work designs the city houses and the pedestration connection between streets Koliště and Vlhká. In the architectural part it reacts to the lack of public buildings in Brno - Zábrdovice. In the street Koliště this work designs sport and cultural center in order to raise better quality of the local enviroment. In the street Vlhká, there is a of co-housing designed. This is kind of trendy living in the studios for singles or couples, enriched by common spaces.
Description
Citation
FUČÍKOVÁ, J. Dostavba městského bloku Studie dostavby městského bloku mezi ulicemi Koliště, Cejl a Vlhká [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Ondřej Chybík (předseda) Ing. arch. Jan Foretník, Ph.D. (člen) Ing. arch. Jan Hora (člen) Ing. arch. Robert Sedlák (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing arch. Jan Veisser (člen)
Date of acceptance
2017-05-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO