Stanovení výše pojistného plnění za škodu způsobenou požárem na halovém objektu v obci Stálky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se věnuje problematice zjištění výše pojistného plnění na halovém objektu způsobené požárem. Cílem je zjištění výše pojistného plnění v případě vzniku pojistné události na nemovitosti. Dále se budu zabývat stanovením nové pojistné hodnoty nemovitosti. V teoretické části jsou uvedeny běžně užívané základní pojmy metody oceňování a popis oceňování dle platných zákonů a vyhlášek.
The thesis is devoted to the issue of determining the amount of indemnity to the indoor facilities caused by fire. The aim is to determine the amount of indemnity if the insured event occurs on the property. Furthermore, I will deal with determining the new premium property value. The theoretical part provides the basic concepts commonly used valuation methods and a description of the valuation in accordance with applicable laws and regulations.
Description
Citation
KUTNOHORSKÝ, J. Stanovení výše pojistného plnění za škodu způsobenou požárem na halovém objektu v obci Stálky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Stanovení výše pojistného plnění za škodu způsobenou požárem na halovém objektu v obci Stálky. Závěrečnou práci obhajoval srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval přiměřeně. Na otázky komise odpověděl pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce odpověděl. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Prof. Ing. Albert Bradáč, DrCs., položil otázku: Pojištění na novou cenu, pokud již hodnota nemovitosti je 10% z původní ceny. Ing. Michal Novotný, PhD., položil otázku: Jakým způsobem jste vypočítal reprodukční cenu. U nové a časové ceny bylo zavedeno opotřebení. Nedalo se v rozpočtu uvažovat, zda spodní stavba zůstane zachovaná. Ing. Petr Doležal, položil otázku: Ta hala byla úplně zničení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO