Postindustriální město Urbanistická studie rozvoje města Brna na východ od centra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Zadáním diplomové práce je postindustriální lokalita na východ od centra Brna. Územím má dle regulačního plánu vést nová městská třída. Toto řešení se ale nezdá jako ideální. Cílem této práce je prozkoumat jedno z možných řešení, jak by mohla lokalita vypadat bez městské třídy. Dalším z témat je nové využití postindustriálních struktur pro bydlení ve městě. Ve své práci zkoumám možnosti, jak navrhnout veřejný prostor městského charakteru s důrazem na pěší pohyb, a zajímá mne téma pavlačového domu, jakožto struktury, která má potenciál poskytovat širokou škálu poloveřejných a polosoukromých zákoutí. Tyto dvě podtémata propojuji a snažím se pomocí nich vyjádřit svůj názor, jak by současné město mohlo vypadat.
The diploma project deals with postindustrial area on the east of the city centre of Brno. Due to regulatives there is supposed to be new main road. This solution is not ideal. The aim of this project is to search how the lokality should look like without it. The other topic is new usage of postindustrial structures for living in the city. I am looking for options how to create public space where walking is emphasized. I am also interested in topic of gallery house as a structure with wide range of semipublic and semiprivate spaces. Using this topics I am trying to present my own opinion on contemporary city.
Description
Citation
SOPOUŠKOVÁ, P. Postindustriální město Urbanistická studie rozvoje města Brna na východ od centra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Lúbica Vítková, Ph.D. (předseda) Ing. arch. Antonín Hladík (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. Zbyněk Pech (člen) Ing. arch. Barbora Ponešová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-05-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO