Bunker pneumaticon

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bunker Kunst Bunker Kunst je experimentální a komunitní platforma zkoumající potenciál a současnou roli dysfunkčních vojenských pevností. Ohniskem zájmu se stává fenomén bunkrů z hlediska architektury, jejího vztahu ke krajině a volně reinterpretuje jeho principy. Bunker Pneumaticon Bunker Pneumaticon je komunitním projektem, zabývajícím se resuscitací válečných bunkrů a post-armádní krajiny. Pointou projektu je kolaborativní realizace synaptických vzdušných architektur, určených pro přímou instalaci v rámci československé obranné linie. Hraniční linie se stává cestou.
Bunker Kunst Bunker Kunst is an experimental and community platform, aiming at potential and contemporary role of post-war fortress. The point of interest is reinterpretation of bunker architectural phenomenon and its relationship with landscape. Bunker Pneumaticon Bunker Pneumaticon is co-working project, aiming on resuscitation of bunkers and post-war landscape. The point is community realisation of pneumatic architectures connected to the bunkers. The border is becoming a route.
Description
Citation
BĚLICA, O. Bunker pneumaticon [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Jiří Löw (předseda) doc. Ing. Monika Petříčková, Ph.D. (člen) MgA. Ing. arch. Vojtěch Jemelka (člen) Ing. arch. MArch. Jan Kristek, Ph.D. (člen) MgA. Ing. arch. Petr Šmídek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-05-29
Defence
Komise dospěla k závěru, že rozsah a zpracování předložené práce nesplňuje požadavky pro získání titulu Ing.arch. Projekt je zajímavá výtvarná instalace, ale jeho prezentace postrádala kvalitu a detyily v rozsahu odpovídajícímu architektonické diplomové práci. Situace, řezy i pohled měly piktografickou výpovědní hodnotu. I po koncepční stránce nebyl projekt "Bunker Pneumaticon" soudržný a přesvědčivý. Přliš těsné propojení diplomových projektů odevzdaných současně na FAVU a FA, jejich společný analytický podklad anejasnost hranice mezi oběma diplomovýcmi projekty se jeví také jako problematická.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO