Zpracování obrazu a automatické řešení křížovek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na vývoj aplikace pro Android, která je schopna rozpoznat na snímku mřížku a text legendy švédské křížovky a najít její řešení v křížovkářském slovníku. V práci je navržen postup segmentace políček hledáním významných bodů, text je rozpoznán pomocí OCR Tesseract a řešení je hledáno v lokální databázi. Vytvořená aplikace je testována na galerii snímků pořízených mobilním telefonem. Segmentace políček a hledání řešení podává dobré výsledky, zbytek zpracování podává neuspokojivé výsledky kvůli nepřesnému výstupu OCR.
The Master’s thesis is focused on development of Android application which is able to recognize grid and clue text of swedish crossword and find a solution for it in crossword dictionary. The thesis proposes a process of tile segmentation using corner detection, recognizes text using Tesseract OCR and searches for solutions in local database. Developed application is tested on a gallery of photos captured using a mobile phone. The tile segmentation and solution searching provide good results, the rest of the process provides unsatisfactory results thanks to inaccurate OCR output.
Description
Citation
KOBATH, M. Zpracování obrazu a automatické řešení křížovek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Fialka, Ph.D. (člen) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO