Provozní parametry LED světelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se se základními veličinami ve fotometrii a provozními parametry LED světelných zdrojů, podle kterých se světelné zdroje posuzují a porovnávají. Práce zkoumá vliv vysoké teploty a zvýšeného napětí na LED retrofity a návrh měřicích metod, kterými se tyto vlivy dají změřit. Podle navržených metod bylo změřeno devět vzorků světelných zdrojů a byly mezi sebou na základě měření porovnány. Srovnávání bylo provedeno jak z hlediska energetického, tak z hlediska kvality produkovaného světla a to jak mezi sebou, tak s parametry, které udávají výrobci.
The aim of the thesis is to introduce the basic photometric quantities and operating parameters of LED light sources, according to which the light sources are evaluated and compared. The thesis examines effects of high temperature and elevated stress on LED retrofits and a design of measurement methods to measure these influences. According to the proposed methods, nine samples of light sources were measured and compared to each other on a basis of the measurements. Comparison was made from the point of view of the energy as well as the quality of the produced light. The results were also compared to the parameters specified by the producers.
Description
Citation
JANÍK, D. Provozní parametry LED světelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Eduard Janeček, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (člen) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Petr Petyovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO