Vibrační generátor pro zkoušky elektroniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce řeší návrh generátoru budícího signálu pro elektromagnetický vibrační generátor, přičemž parametry generovaného průběhu lze nastavovat v počítačové aplikaci. Spojení mezi generátorem a počítačem je založeno na síti Ethernet. Během vibrační zkoušky jsou odesílána měřená data do připojeného počítače, ve kterém je vyhodnocován kmitočet a rozkmit vibrací. V úvodu práce stručně popisuje několik vibračních zkoušek a věnuje se výběru vibračního generátoru a výkonového zesilovače. Poté následuje hardwarový koncept celého zařízení. Poslední část práce se zabývá implementací firmwaru pro použité mikrokontroléry a softwaru pro počítačovou aplikaci.
The thesis describes design and construction of vibration generator driver. The device is controlled via standard Ethernet interface and allows user to change parameters of generated function in PC application which reads and evaluates frequency and amplitude from real-time measured data while the test is running. In the introduction, vibration tests and choice of generators and power amplifiers are described. Next part is focused on every aspect of the hardware design. Last two chapters implement firmware for all three microcontrollers and software for PC application.
Description
Citation
ROZUM, S. Vibrační generátor pro zkoušky elektroniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (člen) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Student splnil cíle zadání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO