Analýza rozložení tlaků v detektoru SE pomocí systému Cosmos FloWorks

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je nejprve popsána stručná problematika elektronové mikroskopie v oblasti vysokých tlaků a následně v systému SolidWorks vymodelován scintilační detektor, u kterého je pomocí systému Cosmos FloWorks provedena analýza čerpání plynu při různých tlacích v komoře vzorku EREM. Výsledky analýzy jsou podrobeny zhodnocení vzhledem k požadavku, aby v dráze odražených elektronů byl co nejnižší tlak z důvodu zabránění jejich rozptylu.
The paper briefly outlines high-pressure electron microscopy and then uses SolidWorks to model the scintillation detector, analysing pumping of gas in the EREM sample chamber at different pressure levels using Cosmos FloWorks. The results of the analysis are assessed with regard to minimising pressure in the trajectory of the primary electron beam in order to prevent dissipation of electrons on the gas molecules.
Description
Citation
AMBROŽ, V. Analýza rozložení tlaků v detektoru SE pomocí systému Cosmos FloWorks [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (předseda) doc. Ing. František Vaníček, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Vysvětlete pojem turbulentní viskozita.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO