Akviziční systém pro povrchovou elektromyografii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V úvodu této práce je popsána fyziologická podstata eloktromyografického signálu. Následuje návrh miniaturního, přenosného EMG zesilovače pro povrchové měření. Dále je popsáno vytvoření programu pro vizualizaci naměřených dat a samotná realizace EMG zesilovače.
At the beginning of this work the physiological nature of electromyographic signal is described. Design of miniature, portable EMG amplifier for surface measurement is presented. Creation of program for data visualization is described, followed by description of practical EMG amplifier realization.
Description
Citation
MILEK, J. Akviziční systém pro povrchovou elektromyografii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Josef Halámek, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Hejč (člen) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Ing. Zenon Starčuk, CSc. (člen) Ing. Roman Jakubíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student se ohradil proti posudku v bodech stylistiky a testování systému. Ing. Halámek: Vedoucí práce vás pochválil za netradiční zřetězení. Může takové zřetězení fungovat? Namalujte mi prosím signál na kanálu 1 a 2 podle pokynů. Jaký signál budete mít na výstupu multiplexoru? Doc. Rozman: Může multiplexor zpracovávat mikrovolty? Ing. Halámek: Simuloval jste frekvenční charakteristiku. Zkoušel jste ji změřit? Odpovídala simulaci? Doc. Rozman: V práci nemáte žádně zdůvodnění prvků. Prof. Hep: V zadání máte EMG aktivitu předloktí. Proč měříte podle obrázku nad loktem? Máte představu, který sval jste snímal? Má sumární součet aktivity předloktí klinický význam? Máte představu jaký význam má přechodový odpor mezi elektrodou a svalem? Jak se projeví tuková vrstva v signálu? Doc. Rozman: Co bylo inspirací pro vaši práci? Prof. Hep: Argumentujete v práci nízkými náklady. Na kolik by vyšlo vytvoření sítě svodů, za použití jednorázových elektrod, které používáte v práci? Student obhájil magisterskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO