Vícekanálový přenos zvukových signálů po lokální počítačové síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací přenosu vícekanálového audio signálu v lokální síti. Cílem práce bylo zvolit vhodný procesor pro přenos až 32 kanálů audio signálu, který bude použit pro implementaci. Dále byl prostudován nízkolatenční ovladač ASIO, který byl použit pro časové značkování toku dat. Byl navržen přenosový protokol pro signalizační zprávy i audio přenos po síti definované standardem 100BASE-T. Samotný přenos zajišťuje protokol TCP. V závěru je vytvořena aplikace pro vývojovou desku s vybraným procesorem a je reálně testována funkce zařízení.
This thesis deals with design and implementation of multi-channel audio signal streaming via local network. The aim was to choose suitable processor for the transmission of up to 32 channels of audio signal, which will be used for implementation. Also the low-latency ASIO driver was studied and was used to provide timestamps for synchronization. The transmission protocol was designed for signaling and for the real time stream. The actual transmission is provided by TCP protocol. In conclusion, I created the application for development board with choosen MCU. Finally whole solution was tested with real data.
Description
Citation
KOTOUČEK, F. Vícekanálový přenos zvukových signálů po lokální počítačové síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Dvořák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Mucha (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Student odpověděl na otázky oponenta. Jak jste dospěl k max. propustnosti 64 kanálů? - Kolem 80 Mb/s. Jak je rozlišeno 64 kanálu? - Student podrobně vysvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO