Zhodnocení současného stavu v oblasti automatizace a robotizace nevýrobních procesů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením současného stavu v oblasti servisní robotiky. Práce je vypracována formou rešeršního průzkumu za pomocí firemních prospektů, odborné literatury a internetových zdrojů. V rámci sběru informací pro bakalářskou práci byl navštíven mezinárodní strojírenský veletrh v Brně a jeho přínos je popsán ve vyhrazené kapitole. Je zkoumán vztah člověka k robotu pomocí dotazníku a literárních děl. Servisní robotika je nápomocná lidskému druhu v každodenním životě a přináší široké možnosti využití. Byly popsány konkrétní možnosti aplikací a použití v jednotlivých aplikačních oblastech. V závěrečné části je popsán směr současného výzkumu a vývoje robotiky.
The bachelor thesis deals with the evaluation of the current state in the area of service robotics. The work is done in the form of a research survey using the company prospectuses, professional literature and internet sources. As part of the collection of information for the bachelor's thesis, an international engineering fair in Brno was visited and its contribution is described in a dedicated chapter. The human relationship to the robot is investigated using the questionnaire and literary works. The service robotics is useful for the human kind in daily life and brings a wide range of usage. There were described specific application capabilities and the use in different application areas. The final section describes the direction of the current research and development of robotics.
Description
Citation
HRDINKA, P. Zhodnocení současného stavu v oblasti automatizace a robotizace nevýrobních procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Andrš, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kovář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO