Bezpečnostní charakteristiky řidičů seniorů z pohledu bezpečnosti silničního provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je vyhodnocení stávajících postupů a zpřesnění posuzování vlivu stáří na dopad na dopravní nehody. V teoretické části jsou popsány řidiči senioři, nehodovost seniorů a snížená výkonnost řízení ovlivněná věkem. Praktická část představuje kazuistiku nehod seniorů, měření reakční doby a vyhodnocení výsledků těchto měření. Dále jsou vypracovány návrhy jistých opatření pro seniory, které by mohly snížit riziko vzniku nehod.
The aim of this work is to evaluate current procedures and to refine assessment of impact connected to the drivers' age and traffic accidents. The theoretical part describes senior drivers, traffic accident rate of seniors and decreased ability to drive influenced by age. The practical part is case report of traffic accidents caused by senior drivers, measuring reaction time and the evaluation of these measurements. I have developed some proposals for seniors to prevent the risk of the occurrence of traffic accidents.
Description
Citation
LUKESOVÁ, D. Bezpečnostní charakteristiky řidičů seniorů z pohledu bezpečnosti silničního provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Novotný (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací na téma Bezpečnostní charakteristiky řidičů seniorů z pohledu bezpečnosti silničního provozu. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným problémům přistupovala dobře. Na otázky komise odpověděla dobře. K otázkám oponenta i vedoucího závěrečné práce uvedla dostačující odpovědi. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO