Paralelizace Goertzelova algoritmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Technické problémy znemožňují neustále zvyšovat hodinové frekvence procesorů. Jejich výkon tak v současné době roste díky zvyšování počtu jader. To s sebou přináší nutnost nových přístupů pro programování takovýchto paralelních systémů. Tato práce ukazuje, jak využít paralelismus k číslicovému zpracování signálu. Jako příklad zde bude uvedena implementace Geortzelova algoritmu s využitím výpočetního výkonu grafického čipu.
Technical problems make impossible steadily increase processor's clock frequency. Their power are currently growing due to increasing number of cores. It brings need for new approaches in programming such parallel systems. This thesis shows how to use paralelism in digital signal processing. As an example, it will be presented here implementation of the Geortzel's algorithm using the processing power of the graphics chip.
Description
Citation
SKULÍNEK, Z. Paralelizace Goertzelova algoritmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Nevlud (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Jaký je rozdíl mezi kmitočtovou charakteristikou LTI diskrétního systému a spektrem diskrétního signálu? odpověď: věděl popsal na vzorci Jak hodnotíte z hlediska času výpočtu a zátěže procesoru srovnání výpočtu několika složek spektra diskrétního signálu současně pomocí paralelizovaného Goertzelova algoritmu s výpočtem spektra pomocí FFT algoritmu? odpověď: vysvětlil, matematicky popsal Jaké je porovnání z časového hlediska a zátěže procesoru Vaší implementace v jazyku C++ s implementací v programu Matlab? odpověď: vysvětlil na mat. tabulce, konrétní hodnoty, něměl však Matlab, použíl Octave. Doplnˇující dotazy byly na měření času. Student reagoval a odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO