Stabilita napětí v NN sítích zatížených měniči s aktivní regulací na konstantní výstup

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce obsahuje shrnutí problematiky napěťové stability sítě, které jsou zapříčiněny spotřebiči s konstantním výkonem na výstupu. Také obsahuje modely tohoto spotřebiče a výsledky simulací, které byly provedeny za účelem potvrzení vlivu spotřebičů s konstantním výkonem na výstupu na napěťovou stabilitu.
This thesis contains a summary of voltage stability issues caused by appliances with constant load output. It also contains models of this appliance and outcomes of simulations done for the purpose of conformation of influence of appliances with constant output on voltage stability.
Description
Citation
ČÍŽEK, O. Stabilita napětí v NN sítích zatížených měniči s aktivní regulací na konstantní výstup [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací s názvem Stabilita napětí v NN sítích zatížených měniči s aktivní regulací na konstantní výstup. Student prezentoval plynule a srozumitelně. Doc. Drápela stručně přečetl svůj posudek vedoucího a posudek oponenta doktora Jaromíra Boka. Doc. Drápela přečetl pět otázek k obhajobě. Student pohotově odpovídá. Doc. Drápela navrhoval některé otázky částečně přeskočit. U otázky č. 4 student popisoval drobnou chybu ve svém modelu. Všechny otázky obhajoby student zodpověděl. Doktor Radil se v diskuzi zeptal na parametr alfa v případě, kdy se rovná nule. Student odpověděl na otázku pomocí rovnice, kterou zapsal na tabuli. Doktor Topolánek položil dotaz ohledně stability sítě. Student odpověděl pomocí charakteristiky ve své prezentaci za mírné dopomoci komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO