Stanovení hodnoty podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení hodnoty společnosti J.P.N. Cars s.r.o. výnosovými metodami k 31. 12. 2015. Ocenění je stanoveno na základě metody diskontovaného peněžního toku a metody ekonomické přidané hodnoty.
This diploma thesis is focused on determining the value of the J.P.N. Cars s.r.o. company by using income-based methods at 31. 12. 2015. The value of the company is determined using the Discounted Cash Flow and Economic Value Added method.
Description
Citation
DUNDÁLKOVÁ, M. Stanovení hodnoty podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
otázky vedoucího práce – nejsou otázky oponenta - nejsou doc. Žižlavský: Při výpočtu nákladů na kapitál jste použila úrokovou míru 10 letých dluhopisů USA. Proč jste zvolila americké dluhopisy? - zodpovězeno – údaje byly dostupnější a byly upraveny na české podmínky. Ing. Křížová: V práci za minulá období nemáte vykázanou žádnou daň z příjmu, proč? – zodpovězeno - podnik v minulých letech dosahoval ztrátu. Ing. Křížová: Má to vliv na ocenění podniku? – zodpovězeno – pro ocenění bylo počítáno s 19%, protože se uvažuje, že v buducnosti už podnik bude generovat zisk. doc. Brychta: V práci uvažujete s investicí ve výši 2 mil. Kč, co tato investice představuje? – zodpovězeno - Jedná se o rekonstrukci autosalonu. doc. Brychta: Hodnota investice je odhadnuta nebo podložená kalkulací? – zodpovězeno – odhad poskytnutý oceňovanou společností.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO