Podnikatelský záměr – založení posilovny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce se zabývá podnikatelským záměrem založení posilovny v Prostějově. V teoretické části jsou popsány metody a postupy tvorby podnikatelského plánu, které jsou dále v praktické části aplikovány pro vytvoření konkrétního návrhu. Cílem práce je zjistit, zda je takový projekt realizovatelný a ekonomicky možný.
The thesis deals with a creation of a business plan to found a gym in a small town of Prostějov. In the theoretical part of the thesis, the methods of creation of a business plan are described and then they are applied in the practical part to form the actual project. The goal of the thesis is to find out if such a project is possible and economically feasible.
Description
Citation
VEJMOLA, J. Podnikatelský záměr – založení posilovny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Otázky vedoucího: Zodpovězeno. Otázky oponenta: Zodpovězeno. Další otázky: doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D.: Uvádíte velké množství konkurentů, jak se odlišíte od ostatních? Na čem bude postavena propagace? Kdo bude dělat administraci systému a realizovat elektronickou komunikaci se zákazníkem? Plánujete využití sociálních sítí - Facebook, YouTube - prováděl jste dotazování YouTuberů? Zodpovězeno. doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D.: Cílíte jak na muže, tak i na ženy. Neplánujete speciální hodiny jen pro ženy? Zodpovězeno. Ing. Vladimíra Kučerová, Ph.D.: Ve finančním plánu uvádíte dlouhodobý nehmotný majetek - software ve výši 15 tis. Kč. To je správně? Rozvahu sestavujete ke konci roku? Proč v plánu neuvádíte žádný oběžný majetek? Myslíte, že můžete uvažovat na počátku roku nulovou hodnotu cash flow? Celé vybavení posilovny předpokládáte odepisovat jako soubor movitých věcí? Zodpovězeno. Ing. Petr Novák, Ph.D.: Uvádíte plochu cca 160 m2. Kolik místností to reprezentuje? Kdo je vaším typickým zákazníkem? Jak jste cílového zákazníka zohlednil v cenové tvorbě? Domníváte se, že jste schopen z takto stanovené ceny dlouhodobě financovat provozní a mzdové výdaje? Jak frekventovanou komunikaci na Facebooku uvažujete? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO