Částice v ovzduší a možnosti jejich měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem této práce je dozvědět se něco o základech aerosolů, jejich vlastnostech a různých způsobech měření. V dnešní době je téma částic v ovzduší velmi důležité, protože je známo, že částice v ovzduší mohou mít neblahé účinky na lidské zdraví. Měřením částic různých zdrojů lze tedy zjistit jejich vlastnosti a ohodnotit jejich nebezpečí. Jeden vzorek byl porovnán několika způsoby a následně analyzován. Za pomocí této analýzy poté byla zjištěna závislost velikosti na koncentraci částic a jejich možné nebezpečí.
The aim of this work is to find out what aerosols are, what properties they possess and how they can be measured. In today’s age, the term particles in the atmosphere, is highly talked about because it is known, that particles in the air can be inhaled and cause health problems. By measuring properties of particles from different sources, we can find out the danger level of such particles. One sample was measured by several different techniques and analyzed. Thanks to this analysis we can determine size distribution of particles and then their possible danger.
Description
Citation
KANTOR, R. Částice v ovzduší a možnosti jejich měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-12
Defence
Student zodpověděl všechny 4 otázky oponenta. Profesor Štětina se dotázal na největší zdroje částic v ovzduší. Dále se profesor Štětina zeptal na způsob měření částic při měření emisí na STK. Doktor Krejčí se dotázal na vyhodnocování přesnosti měření. Profesor Štětina upozornil na množství formálních chyb v bakalářské práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO