Inteligentní domácnost s využitím Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá návrhem systému pro inteligentní domácnost, který využívá výhod jednodeskového počítače Raspberry Pi. V teoretické části je provedena rešerše v oblasti inteligentních do-mů, která odhaluje slabé stránky v této oblasti. Práce si dává za cíl tyto slabiny odstranit a zohledňovat spolehlivost, rozšiřitelnost a nízké pořizovací náklady. Praktická část je uvedena návrhem jednotlivých modulů, který zahrnuje jak design hardwaru, tak i programové vybavení. Projekt je uzavřen spojením všech komponentů do jednoho funkčního univerzálního systému spolu s uvedením rozšiřitelnosti.
The master’s thesis deals with the design of the Smart Home System (SHS), which takes advantage of the 'Raspberry Pi' single-board computer. Background research about the theoretical concept of SHS is carried out, which reveals weaknesses in that field. The aim of the thesis is elimination these weak points and takes into account reliability, extensibility and low acquisition price. The practical part is introduced by design of particular modules, which include both hardware design and software. The project is concluded with integration all components into the single functional universal system together with the extensibility presentation.
Description
Citation
LOKAJÍČEK, L. Inteligentní domácnost s využitím Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO