Mobilní aplikace pro šifrované volání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá implementací aplikace bezpečného přenosu hlasového signálu v digitální podobě přes lokální datovou síť pro operační systém Android. Pro řízení hovoru je použit signalizační protokol SIP a pro přenos hlasových dat je implementován protokol RTP. Pro zajištění bezpečnosti hovoru je nejprve vygenerován oběma komunikujícími stranami symetrický šifrovací klíč pomocí Diffie-Hellmannova protokolu. Po ustanovení šifrovacího klíče, je mezi klienty navázáno telefonické spojení, které je šifrováno pomocí symetrické šifry AES. Šifrování mezi oběma stranami je prováděno přímo v aplikaci nebo na microSD. Součástí řešení práce je provedení měření rychlosti kryptografických primitiv, která jsou použita pro vytvoření šifrovaného hovoru.
The thesis is focused on implementation of aplication for secure telephone communication on data network. Application is developed for operating system Android. For call management is responsible signaling protocol SIP and for transfer of voice data is used protocol RTP. For security of call is first created cryptografic key for symetric cryptography. After generating key is established call, which is encrypted by symetric cipher AES. Encrypting between communicating sides is provided in application or on microSD card. Part of solution is measurement of speed of cryptographic primitives, which are used for secure call.
Description
Citation
JONÁŠ, J. Mobilní aplikace pro šifrované volání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Kryštof Zeman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Z jakého důvodu byla pro implementaci zvolena knihovna mjSIP? Varianta ECDH je obvykle považována za efektivnější než DH, přestože v závěru práce je uvedeno opačné tvrzení. Z jakého důvodu je DH rychlejší a jaké délky parametrů pro obě varianty ECDH a DH byly zvoleny?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO